Pak Cik Dan Polis Tunggu Mawi

11 Dec

CAKAP fasal Mawi juara Akademi Fantasia 2005, semua orang tahu, dia sekarang macamlah akhbar mingguan No.1 di Malaysia iaitu Mingguan Malaysia.

Mawi sentiasa panas dan laku dengan undangan menyanyi. Tak putus-putus, jadual padat sentiasa!

Minggu lalu pada 3 Disember semasa hari pertama Karnival UKSB Jom Fiesta! Di Taman Tasik Permaisuri, Bandar Tun Abdul Razak, Kuala Lumpur berlangsung, Mawi bersama-sama artis popular lain seperti Fauziah Latiff, Waheeda, Nash, Jefrydin, Yabang Jinbara, Kumpulan Kristal, Elyana, Azharina, Uji Rashid, Khairil Khamis, Misha Omar dan ramai lagi… telah menghimpunkan 30,000 penonton menonton konsert majalah popular tanah air HAI, URTV dan Mangga malam itu.

Sebelum Mawi sampai, Huzz diberitahu dia kena jayakan beberapa show hari itu di tempat lain. Malam itu, Huzz dan rakan wartawan lain di tepi jalan raya dekat beberapa kilometer dari pentas, melihat ramai jugalah peminat yang bersama-sama kami di tepi jalan menantikan rombongan Mawi. Bukan si kecil 4 tahun saja sebut nama Mawi, pak cik yang berlebai dan berkain pelekat pun tunggu Mawi. Ada pak cik yang tak jemu tanyakan… Mawi datang tak malam itu. Polis trafik dan Rela ramai di situ mengawal kenderaan yang sesak kerana orang berpusu-pusu nak ke tapak karnival. Atas kerjasama abang polis trafik, salah seorang daripada mereka menolong Huzz untuk pergi ke Stadium Bola Sepak Cheras yang dekat dengan kawasan karnival itu untuk menunjukkan jalan pada rombongan Mawi yang tiba. Apa yang mengejutkan, agak lama juga abang polis tu pergi nak tunjukkan jalan. Tertanya-tanya juga Huzz apa dah jadi? Rupa-rupanya kata Aman pengurus Mawi, polis itu meminta Mawi tandatangan autograph dulu, bukan kena saman, tapi abang polis peminat Mawi.

Bila kereta Naza World yang dinaiki Mawi diiring abang polis masuk ke kawasan belakang pentas, terus kereta itu dikerumuni peminat. Mawi tetap tersenyum, melambai, bersalaman dengan peminat.

Dalam khemah pun sama, Mawi tak habis kena serbu kakitangan karnival dan keluarga mereka untuk bergambar.

Apa yang pasti karnival dua hari itu cukup sesak dengan manusia selain acara-acaranya yang meriah! Hari kedua Cik Siti kita pula datang. Pun sama juga penuh peminat menantikannya!

HUZZ: Takziah buat sahabat Huzz, peguam Raja Badrol Hazman kerana isterinya meninggal dunia kerana sakit paru-paru pada minggu lalu. Al- Fatihah.

Powered by Utusan Malaysia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: