Mya Zara Drama Terbaru Samarinda

19 Jan

Oleh Nor Fadzilah Baharudin

Setelah hampir dua tahun menyiarkan slot Samarinda yang mendapat sambutan hangat daripada para penggemar drama bersiri televisyen, TV3 sekali lagi tampil dengan drama terbaru berjudul Mya Zara yang mula disiarkan setiap Selasa hingga Khamis pukul 10.30 malam.

Memandangkan slot Samarinda sentiasa mengumpul jumlah penonton yang tinggi, TV3 yakin Mya Zara juga mampu menarik minat penonton sama seperti drama-drama terdahulu.

Pengurus Besar Kumpulan Khidmat Jenama TV3, Farisha Pawanteh berkata, TV3 sentiasa mencari perubahan dalam setiap programnya.

“Kami yakin drama-drama begini mampu menarik sejumlah penonton yang ramai. Ini merupakan satu pemberian terbaik daripada TV3 untuk penggemar drama-drama Melayu,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran drama Mya Zara di Sri Pentas, Bandar Utama, Petaling Jaya baru-baru ini.

Mya Zara masih mengekalkan plot penceritaan kehidupan masyarakat Melayu dalam dunia korporat, pergolakan dan konflik keluarga di kalangan ahli-ahli perniagaan.

Drama terbitan Grand Brilliance Sdn. Bhd. (GBSB) dan diarahkan oleh Feroz Khan ini membawa penonton menghayati kepayahan hidup seorang gadis yang bernama Mya Zara.

Mya Zara yang berasal daripada sebuah keluarga yang mewah mengalami keperitan hidup akibat perbuatannya enggan berkahwin dengan lelaki pilihan ayahnya.

Dia dihalau dari rumah oleh ayahnya dan di sinilah bermulanya konflik dalam diri Mya Zara untuk mencari kekuatan diri dan berdikari dalam meneruskan kehidupan tanpa sokongan dan kekayaan keluarganya.

Berkat kegigihan dan semangat yang cekal akhirnya Mya Zara mampu membina empayar perniagaannya sendiri.

Drama hebat lakonan Eja, Azhar Sulaiman, Syukery Hashim, Azean Irdawaty, Jasmin Hamid dan Azizan Nin ini sedang ditayangkan di TV3.

Powered by Utusan Malaysia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: