Azza Dah Tak Macam Tengkorak

21 Jan

SEMASA menghadiri majlis perkahwinan pelakon Linda Rafar dan Syed Aiman di Shah Alam, pada 2 Disember lalu, terjumpalah dengan Azza yang menjadi pengacara majlis itu. Niezam tengok Azza, kurus kering. Mukanya pula pucat lesi macam orang tak cukup makan.

Masa kami berbual, Azza ada bercerita mengenai masalah yang melanda dirinya selain kisah rumah tangganya dengan Mohd. Ehsan yang masih belum selesai.

Kata Azza dia tak nafikan dirinya sakit tapi Azza minta supaya penyakitnya itu tidak ditulis. Cuma katanya sejak kebelakangan ini dia penat bekerja mencari duit.

Minggu lepas pula Niezam terima SMS daripada Azza. Katanya dia sudah kembali sihat. Dia tak macam tengkorak lagi malah dah boleh menyanyi semula.

Sambil bergurau kata Azza, berat badannya pun dah bertambah daripada 43 kilogram kepada 47 kilogram.

‘‘Azza dah macam anak dara semula. Dulu kurus kering tapi sekarang ni dah okey. Masa Abang Niezam jumpa dulu, Azza macam tengkorak tapi sekarang penyakit Azza dah sembuh sikit,’’ katanya. Cuma kata Azza dia bersyukur selepas berubat, penyakit yang dialaminya semakin pulih.

Sekarang ni pun Azza tengah sibuk untuk menghasilkan album baru dan dia nak aktif menyanyi macam dia bersama kumpulan Elite dulu.

Berborak dengan Azza, katanya dia kecewa kerana tak habis-habis ada orang yang dengki dan cuba buat kacau terhadapnya. Biasalah Azza, apabila menjadi artis dan ada nama sikit, macam-macamlah tohmahan yang melanda. Apa yang perlu sekarang ni bersabar dan bertawakal kepada Allah sahaja.

NIEZAM: Siapa yang akan julang Juara Lagu malam ini? M.Nasir ataupun Adibah Noor?

Powered by Utusan Malaysia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: