Jasmin Hamid Goyah Lagi?

15 Apr

Pelakon Jasmin Hamid pernah menafikan kisah rumah tangganya berantakan. Kata pelakon yang Joyah cemburukan itu, dia dan suaminya masih lagi bahagia di alam rumah tangga. Joyah cemburu bukannya sebab dia popular, tapi bila tengok pinggang Jasmin yang bak kerengga tu.

Memang orang macam Joyah ni suka menghargai kecantikan wanita lain dan Jasmin adalah antara artis yang punya aset ‘body’ yang cukup menarik. Maklum saja, kenan anak patung. Hah, kisah dia minta cerai dan bakal diceraikan itu hanyalah dusta semata-mata, itu kata Jasmin dalam banyak akhbar sebelum ini.

Tup-tup timbul lagi cerita baru pula dah. Joyah dikhabar kisah perselisihan faham antara Jasmin dan suaminya memang berlaku, bukan cakap-cakap kosong semata. Kata sumber Joyah, Jasmin dan suaminya itu tidak bersefahaman lagi dan masing- masing sudah membawa haluan sendiri. Itu cerita baru yang sampai ke telinga Joyah kelmarin. Tengah menggelegak lagilah ni kiranya, cerita panas terbaru.

Kata sumber yang menyuruh Joyah percaya 100 peratus kata-katanya itu, kekeruhan itu sengaja ditutup sebab belum masanya untuk pasangan berkenaan mengumumkannya. Itu sebabnya mereka merahsiakan.

Entahlah! Yang mana satu hendak percaya, Joyah sendiri keliru sebenarnya. Yang pasti sumber Joyah turut menyampaikan Jasmin kini sedang intim dengan seseorang berpangkat Datuk di Kuala Lumpur.

Katanya, hubungan itu dilihat agak istimewa dan Jasmin juga khabarnya cukup bahagia dengan perhubungan baru itu. Itulah mulut orang, tak boleh tutup. Joyah sangka baik bila si penyampai memberitahu cerita itu. Mungkin Datuk yang rapat dengan Jasmin itu penerbit drama atau filem. Bila ada bisnes yang hendak dikongsikan, tentulah selalu berjumpa.

Ini buat orang membuat tanggapan pelbagai sedangkan antara mereka tak ada apa-apa pun. Apa pun rasa-rasanya selagi isu ini tidak jelas, orang akan terus bertanya. Kepada Jasmin, Joyah harap bersabarlah. Memang dunia artis ni, tak boleh lari dari sebarang prasangka. Juga tidak boleh lari dari kenyataan dan kebenaran meskipun manusia cuba untuk melindunginya.

Powered by Utusan Malaysia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: