Sheila Abdull Promosi Filem Cinta Yang Satu

12 Jul

Oleh WANDA IDRIS

SHEILA ABDULL, anak didik terbaru penerbit dan komposer popular Adnan Abu Hassan.

FILEM Cinta Yang Satu mula ditayangkan hari ini (12 Julai). Namun sejak beberapa minggu lalu, ia sudah pun dihangatkan dengan kontroversi.

Semuanya gara-gara heronya, Zulhuzaimy yang dikatakan tidak mahu memberikan kerjasama dalam urusan prapromosi filem tersebut.

Biarpun kecewa dengan tindakan pelakon muda berbakat itu, penerbitnya, Wan Noraini Wan Noh tidak pernah mengenal erti putus asa.

Malah mengakui, terus bersemangat untuk mempromosikan filem arahan Zulkifli M. Osman itu kepada khalayak.

Justeru penerbit itu telah mengatur beberapa rangka promosi yang antara lainnya melibatkan penayangan sedutan filem dan klip video lagu tema filem tersebut di kaca TV tempatan.

Penayangan sedutan filem itu bersama-sama klip video lagu temanya yang berjudul Lepaskanlah diharap mampu meningkatkan minat orang ramai untuk menonton filem tersebut.

Menurut Wan Noraini yang mesra menggelar dirinya Kak Wan, lagu Lepaskanlah diangkat menjadi lagu tema memandangkan ia mempunyai kaitan dengan jalan cerita Cinta Yang Satu yang turut dilakonkan oleh Siti Elizad, Sharifah Sofia dan Nabila Huda.

“Lagu itu dicipta oleh Adnan Abu Hassan dan didendangkan oleh penyanyi baru bernama Sheila Abdull,” kata Wan Noraini ketika memperkenalkan gadis manis itu kepada Mega, baru-baru ini.

Wan Noraini berkata, selain lagu Lepaskanlah, pihaknya juga memuatkan dua lagi lagu dendangan Sheila dalam Cinta Yang Satu. Lagu-lagu itu ialah Asmara Di Hati dan Cinta Luar Biasa.

Kesemua lagu-lagu tersebut terkandung dalam album Sheila yang bakal dipasarkan tidak lama lagi.

Siapa Sheila Abdull?

Mungkin masih ramai peminat hiburan tidak mengenali Sheila Abdull namun dia sebenarnya mempunyai pengalaman luas beraksi di pentas. Antaranya bersama Yayasan Warisan Johor, Majlis Perbandaran Johor Bahru (MPJB), Orkestra Kombo RTM dan penyanyi bagi kumpulan Jazz Johor yang membuat persembahan istimewa di majlis-majlis negeri.

Bagaimanapun, harapannya untuk menjadi artis rakaman tercapai apabila menjuarai pertandingan Suara Bintang Adnan Abu Hassan bagi zon selatan.

Hadiah kemenangan merakamkan lagu single, Asmara Di Hati telah memikat hati Adnan untuk mengambilnya sebagai artis rakaman.

“Rakaman single itu membuatkan abang Adnan berminat menghasilkan album penuh dan saya benar-benar bersyukur,” kata Sheila yang memulakan rakaman albumnya sekitar November lalu.

Bercerita tentang kolaborasinya untuk lagu tema filem Cinta Yang Satu, jelas Sheila, lagu tersebut disukai oleh Wan Noraini apabila diperdengarkan oleh Adnan di studionya.

“Kebetulan ketika itu saya juga berada di studio dan sejak itu saya rapat dengan Auntie Wan,” jelas Sheila sambil memberitahu dia turut berkolaborasi dengan Wan Noraini dalam penghasilan klip video lagu-lagu Lepaskanlah dan Asmara Di Hati yang dimuatkan dalam filem Cinta Yang Satu. Klip-klip video itu bakal digunakan untuk tujuan promosi Cinta Yang Satu.

“Saya seronok kerana selain dapat membantu mempromosikan filem Auntie Wan, dalam masa yang sama saya juga dapat memperkenalkan diri dan lagu-lagu saya,” kata Sheila yang turut menjelajah beberapa lokasi terpilih untuk tujuan promosi filem tersebut bersama para pelakonnya tidak lama lagi.

Pun begitu, Sheila mengakui gementar menunggu reaksi peminat namun berharap kehadiran dalam promosi tersebut dalam dijadikan platform memperkenalkan dirinya kepada khalayak.

Powered by Utusan Malaysia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: