"Saya Bukan Perempuan Gedik" – Farah Dhiya

16 Nov

Oleh NOR FADZILAH BAHARUDIN


Farah Dhiya.

Dulu dia pernah digosipkan bercinta dengan suami orang. Selepas itu, heboh dikatakan bercinta dengan penyanyi rock, Hattan pula.

Dalam drama bersiri Spa Q (siaran TV3 setiap Isnin hingga Khamis pukul 6.30 petang), dia melakonkan watak yang menyamai gosip yang pernah dikaitkan dengannya itu.

Farah Dhiya diberikan watak Fatin, gadis yang mempunyai hubungan dengan suami orang dalam drama itu. Dan lakonannya cukup berkesan.

Apakah Farah Dhiya memang menampilkan dirinya sendiri dalam drama itu?

“Saya bukan jenis perempuan lentuk-lentuk macam dalam drama itu. Saya jenis perempuan yang ‘ganas’ dan gemarkan aktiviti lasak. Watak Fatin, gadis gedik dan mengada-mengada dalam drama itu, bukan diri saya. Dan cerita itu bukan cerita tentang diri saya,” katanya ketika ditemui pada majlis beramah mesra bersama pelakon Spa Q, di Subang Jaya, baru-baru ini.

Kata penyanyi yang popular menerusi lagu Bertakhta Di Hati ini lagi, dia sudah pun melupakan sejarah cinta silamnya. Namun, katanya, dia masih belum berasa serik untuk bercinta lagi.

“Saya masih muda dan adatlah kalau putus cinta. Dan kini saya masih single,” katanya yang sudah pun tamat kontrak dengan syarikat rakaman NAR Record.

“Tapi saya sudah pun mendapat tawaran daripada beberapa syarikat rakaman lain. Mungkin tahun depan saya akan buat album baru,” katanya.

Utusan Malaysia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: