MUZIKfm Ke Jerantut

23 Feb
SEBAHAGIAN daripada kakitangan RTM, KTMB dan deyjay- deyjay MUZIKfm pada majlis pelancaran Jelajah MUZIKfm/ KTMB “Moh ke Tahan.”

BERITA baik kepada para peminat MUZIKfm kerana akan berpeluang bertemu dengan juruhebah kesayangan mereka pada 20 hingga 23 Mac ini, menerusi program radio di lokasi, Jelajah MUZIKfm/KTMB “Moh ke Tahan.”

Ia merupakan satu kejutan yang julung kali dilakukan kepada pendengar terutamanya kepada penumpang keretapi Ekspres Wau.

Program jelajah yang dianjurkan oleh MUZIKfm dan Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dengan kerjasama Pejabat Daerah Jerantut dan Majlis Tindakan Pelancongan Negeri Pahang itu bakal dijayakan oleh 80 orang termasuk kakitangan MUZIKfm, RTM dan KTMB.

Menurut Pengarah Siaran Radio RTM, Keliwon Pajhar, program itu merupakan langkah terbaru stesen radio tersebut dalam menarik minat lebih ramai pendengar.

“Ini merupakan projek permulaan bagi tahun ini. Sasaran kita ialah untuk mencapai rating satu juta pendengar.

“Sebelum ini, MUZIKfm telah berjaya mencapai melebihi 700,000 pendengar,” katanya.

Sementara itu, Pengawal MUZIKfm, Datin Rosni Yusof berkata, pihaknya mendapat banyak maklum balas daripada pendengar stesen itu yang berada di Jerantut, Pahang menerusi pelbagai acara yang dilakukan oleh stesen itu sebelum ini.

“Oleh kerana itu, Jerantut dipilih bagi menghargai sokongan yang tidak berbelah oleh para peminat di sana,” kata Rosni.

Antara aktiviti yang akan dijalankan sepanjang penjelajahan itu ialah sesi beramah mesra pendengar dan penumpang keretapi yang melibatkan artis dan deejay MUZIKfm, karaoke, aktiviti sosial dan kebajikan serta pengedaran risalah dan cenderamata.

Barisan artis yang bakal terlibat sepanjang sesi penjelajahan tersebut ialah Izwan Pilus, Khadeeja, Khai, Naufara, Zehra Zamri dan One (bekas vokalis Giegiel).

Powered by Utusan Malaysia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: