Soseh Soseh: Eizlan Dapat Anak Perempuan

5 May


Rap

TAHNIAH SS ucapkan buat pelakon Eizlan Yusof kerana isterinya, Vie Shanti selamat melahirkan anak perempuan, kelmarin.

Difahamkan, Eizlan bergegas pulang dari lokasi peng gambaran drama Dari KL Ke Queenstown di New Zealand pagi itu kerana tidak mahu melepaskan peluang berada di sisi isteri ketika kelahiran anak sulung mereka.

Malah SS juga difahamkan, Eizlan memilih nama Vie Zaraa untuk bayi comel yang dilahirkan di Pusat Perubatan Kota Kinabalu, jam 11 pagi, Sabtu lalu.

SS yakin Eizlan dan Vie begitu gembira saat ini. Se memangnya pengalaman pertama kali bergelar bapa dan ibu suatu yang cukup indah biarpun tanggungjawab baru ter hadap keluarga bertambah.

Ketika rakan SS menghubungi Eizlan semalam, pelakon Impak Maksima itu mengakui sempat melihat kepayahan isterinya ketika melahirkan Vie Zaraa. Kata Eizlan, ketika isterinya kesakitan, fikirannya terbayangkan wajah ibunya, Ramlah Latif.

Katanya, dia membayangkan pengalaman dan kepayahan ibunya ketika melahirkan dia dulu dan turut mengakui tanggungjawab serta pengorbanan ibu dalam melahirkan anak cukup besar. Jadi setiap bapa, suami dan anak perlu lebih menghargai jasa dan pengorbanan ibu melahirkan anak.

SS difahamkan, sebagai menghargai pengorbanan isteri yang berjuang melahirkan anak mereka, Eizlan memberi peng hormatan kepada isterinya untuk meletakkan nama anak pertama mereka itu. Memang sedap nama itu tapi SS tidak tahu pula mengapa nama sempena filem Hindi itu diabadikan pasangan ini.

Dalam pada itu, SS juga ingin mengucapkan tahniah buat pasangan Linda Rafar dan Syed Kamaruzaman Syed Mahmud atau Syed Aiman yang khabarnya menerima kehadiran cahaya mata dalam hidup mereka, Jumaat lalu. Begitu juga pasangan Faizal Hussein dan Suhaila yang menyambut kelahiran anak kedua lebih seminggu lalu.

Harap-harap dengan kehadiran orang baru ini, setiap pa sangan lebih bersedia melaksanakan tanggungjawab yang perlu dipikul sebagai ibu bapa dan bijak dalam menangani masalah rumah tangga tanpa perlu merosakkan imej artis yang sering dilanda perceraian.

Semoga Eizlan, Linda dan Faizal kekal bahagia hingga anak cucu bersama pasangan mereka.

Powered by Harian Metro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: