Kumpulan Malaysia Juara Gang Stars Musim Kedua

24 Aug

25/08/2008 12:16am

SHAH ALAM 24 Ogos – Kumpulan dari Malaysia, One Nation Emcees berjaya menjadi juara Gang Starz musim kedua dengan membawa pulang hadiah kemenangan berjumlah AS$100,000 (RM325,545) dalam pertandingan akhir yang diadakan di sini malam ini.

Kejayaan kumpulan itu sekali gus meleburkan harapan dan impian empat kumpulan lain iaitu Akasia dari Malaysia, 3.5 dan Paragon Child (Filipina) serta D’Reborn (Indonesia) untuk bergelar juara.

Hadiah telah disampaikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Datuk Seri Farid Ridzuan.

Tahun lalu, menyaksikan kumpulan trio dari Indonesia, The Lima berjaya dinobatkan sebagai juara sulung program realiti terbitan TV3 itu.

Dalam konsert akhir itu, One Nation Emcees berjaya memberikan persembahan yang cukup menarik sehingga mampu menarik perhatian pengundi menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) yang mewakili 50 peratus daripada jumlah markah keseluruhan.

Selebihnya, adalah hasil markah yang diberikan oleh dua juri tetap iaitu Ajai dan Sheikh Haikel serta dua juri undangan iaitu Syafinaz Selamat dari Malaysia dan Audie Gemora (Filipina).

Kumpulan yang dianggotai oleh Shamimi Amalina Norhisham atau Mimi, Mohamed Fareezan Mohamed Murtaza (Kozae) Mohd. Norzaidi Edris (Zydee) dan Nur Hasan Baias (Jojoe) itu membuat persembahan menerusi rangkaian lagu-lagu seperti Kuda Hitam, Madu dan Racun serta Don’t Phunk With My Heart.

Bukan itu sahaja, mereka turut berduet bersama Jeffrydin untuk lagu Mas Mona dan Kenanganku.

Konsert akhir itu turut diserikan dengan persembahan daripada kumpulan The Lima dan juga kumpulan dari Indonesia, Matta.

Gang Starz musim kedua yang dihoskan oleh Faizal Tahir dan Fara Fauzana itu telah mula bersiaran sejak 18 Mei lalu dan menyaksikan PZG menjadi kumpulan pertama disingkirkan seterusnya diikuti dengan Faith, Brown Tone, South Trio, Step, 3 Voices dan D’Raz.

Selain Malaysia, Singapura serta Indonesia, Filipina dan Thailand merupakan dua buah negara yang buat pertama kalinya beraksi dalam Gang Starz musim ini.

Utusan Malaysia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: