Kisah Filem Aishwarya Dan Abhishek

21 Sep

PEMBUAT filem, Rajiv Menon baru-baru ini mengumumkan rancangannya untuk membuat filem yang diterbitkan pada tahun 1973, Abhimaan yang akan dibintangi pasangan Aishwarya Rai dan Abhishek Bachchan. Namun, khabar angin mengatakan projek tersebut tidak berjaya. Penerbit asal filem ini, Pawan Kumar dikatakan tidak bersedia memberikan hak cipta filem tersebut.

Filem asal ini dibintangi Amitabh Bachchan dan Jaya Bachchan. Kumar yang kini sedang sibuk dengan projek lain, setahun yang lalu pernah mendekati pasangan suami isteri Bachchan (Abhishek and Aishwarya) untuk peranan utama dalam filemnya, namun tidak mendapat maklum balas daripada mereka.

Kumar yakin tema Abhimaan masih relevan hingga sekarang iaitu mengisahkan pasangan suami isteri bekerja di bidang yang sama dan isteri lebih sukses daripada suaminya. Senario tahun 1973 itu telah mendapat sedikit penambahan konteks masa kini. Kumar tidak mungkin mendekati Ash dan Abhi untuk peranan utama di filem itu.

Jadi, jika segala sesuatu berjalan sesuai dengan rancangan, Ash dan Abhi akan tetap menjadi watak utama penerbitan semula filem Abhimaan tetapi dengan produser dan sutradara yang lain.

Utusan Malaysia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: