Dengarnya…: Stesen TV Pujuk Dua Diana

19 Dec

SEBELUM ini teman Cik Normah, Donna Marcella yang mula mendapat perhatian sejak menjadi penyumbang cerita di dalam kolum ini ada memberitahu mengenai ura-ura sebuah stesen TV untuk menambahkan rempah kisah menjelang hari bahagia Mawi dan Ekin, esok.

Kisahnya begini, sebuah stesen popular berhasrat mendapatkan Diana Rafar untuk memberi ucapan khas kepada Mawi. Apa motif stesen TV ini, Cik Normah pun tak tahulah. Nak sindir Mawi, atau memang nak ambil kesempatan. Entahlah…

Tapi, iyerlah, semua orang tahu mengenai gosip panas yang pernah timbul dulu membabitkan Diana Rafar selepas Mawi berpisah dengan bekas tunangannya, Ina Naim yang kini sudah bahagia bergelar isteri dan ibu.

Teman Cik Normah itu beritahu hasrat stesen TV memang pada mulanya dipertimbangkan oleh Diana Rafar. Macam manapun, cerita terbaru Cik Normah dengar ialah Diana Rafar menolak permintaan itu. Alasannya ialah dia mahu tidak mencacatkan kemeriahan majlis perkahwinan Mawi itu nanti. Betul juga alasan Diana. Perkara seperti ini kalau diteruskan boleh menimbulkan macam-macam tafsiran dan andaian daripada banyak pihak pula.

Yang penting, bagi Cik Normah tak perlulah mengenang kisah lalu. Perkara lepas, biarlah berlalu. Biarlah Mawi bahagia dengan pilihan hatinya, Ekin. Lagipun, Diana Rafar pun sedang bahagia, memadu kasih dengan Zamarul Hisham. Tersasul pula Cik Normah di hujung tahun ini, tapi yang penting Cik Normah tetap ‘maintain vass’ dengan kebaya ketat pemberian suami.

Cakap mengenai Diana Rafar, teringat Cik Normah kepada Diana Danielle. Cik Normah dapat tahu ada sebuah stesen TV mahu menyunting gadis ini menjadi residen artis mereka. Jadi atau tidak, Cik Normah belum dapat pastikan lagi, sebab semuanya baru dalam peringkat permulaan.

Berita Harian

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: