Dengarnya…: Rashid Sibir Bikin Filem 'Adik-Adik'

19 Feb


Rashid akan menghasilkan filem terbaru, Bidadari.

SATU persatu cerita daripada drama episod dipindahkan ke layar perak. Sebelum ini Kabir Bhatia nak jadikan drama Kekasihku Seru menjadi filem selepas dapat sambutan baik daripada penonton ketika disiarkan di TV. Cik Normah juga ada dengar orang kuat di Metrowealth Movie Production (MMP), David Teoh sedang merancangkan untuk mengambil beberapa siri drama terbitannya sebagai filem.

Tahun lalu, pengarah Rashid Sibir berhasrat menjadikan telefilem Wali lakonan Rita Rudaini, Liza Othman dan Ahmad Tarmimi Siregar ke filem. Tapi yang terbaru, Cik Normah dapat tahu rancangannya tidak menjadi kenyataan. Sebaliknya, pengarah itu masih lagi menerbitkan dan mengarahkan cerita mengenai lelaki lembut atau ‘adik-adik’ bagi filem terbarunya.

Judul filem itu, Cik Normah dapat tahu ialah Bidadari. Khabarnya akan dimulakan penggambaran pada Jun ini dan masih mengekalkan pelakon utama telefilem Wali iaitu Ahmad Tarmimi Siregar di samping Zaibo dan Mimi Zarina. Nasha Aziz dan Saiful Apek yang pernah berlakon filem Cinta Luar Biasa di bawah arahan Rashid pun dijangka berlakon dalam filem ini.

Nasha mungkin akan jadi ‘paperdoll’ manakala Saiful Apek disolek cantik menjadi ‘wanita jadian.’ Fouziah Gous juga antara nama yang disebut pengarah yang sering mendapat jolokan pengarah air mata ini.

Dalam hal Fouziah ini, Cik Normah diberitahu selepas berlakon telefilem Debab yang sudah disiarkan di Astro Ria, Rashid bercadang hendak menggandingkannya dengan Farid Kamil dalam drama cinta berjudul Deru Ombak. Kalau jadi, drama itu akan memulakan penggambaran Mac depan. Kawan Cik Normah pernah memberitahu yang Rashid melihat potensi Fouziah untuk diketengahkan jika diberi tunjuk ajar yang betul. Haa…! Buat peminat telefilem Debab, cerita Debab versi raya akan diarahkan Rashid bersempena sambutan Aidilfitri nanti.

Berita Harian

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: