Dengarnya…: Empat Calon ABPBH 2008 Berbadan Dua

12 Mar

Oleh Normah Becok

RITA RUDAINI antara artis yang kini sedang hamil anak sulung.

TAHUN ini Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2008 menyaksikan beberapa selebriti tanah air yang tercalon dalam beberapa kategori sedang berbadan dua. Sebelum ini, Cik Normah ada menulis mengenai finalis ABPBH 2008, Erra Fazira, Aleya dan Dynas yang mengandung.

Erra kini sedang menghitung hari untuk melahirkan anak dijangka bayi perempuan pada 25 Mac ini. Leya lambat lagi rasanya, Dynas pula dijangka melahirkan bayi perempuan juga pada 4 Julai ini.

Tak silap Cik Normah, Dynas dan Leya kemungkinan besar akan tetap hadir pada malam kemuncak ABPBH 2008 pada 12 April nanti walaupun terpaksa berdepan dengan kedinginan suhu di Genting Highlands. Dynas akan melaram baju rekaan Nik Erwan Roseli, manakala Leya dan suaminya menggunakan khidmat Hazwani. Nik Erwan dan Hazwani juga antara pereka yang terbabit dalam Anugerah Pereka Popular pada tahun ini.

Asyik dok sebut Erra, Dynas dan Leya, Cik Normah terlupa pula kepada Rita Rudaini yang juga sedang berbadan dua dan tersenarai sebagai Pelakon TV Wanita Popular. Maafkan Cik Normah ye Rita, terlupa pula nama you. Tapi apa pun, Cik Normah ucapkan selamat berjaya kepada semua calon dalam setiap kategori ABPBH 2008.

Sebelum terlupa, Cik Normah ucapkan tahniah kepada pelakon Nadia Mustafar yang baru saja melahirkan anak lelaki pada 3 Mac lalu. Bayi seberat 3.2 kilogram itu dilahirkan secara normal di Hospital Pantai, Cheras. Bayi itu adalah hasil perkongsian hidupnya dengan Hazil Izham.

Ramai lagi selebriti tempatan yang disahkan berbadan dua. Ziana Zain pun Cik Normah dapat tahu bakal mendapat anak kembar seperti Aleya. Rezeki berganda tu dan Cik Normah tumpang seronok. Liza Hanim, Sasha Saidin, Melissa Saila dan Balkish Semundur Khan (Kiss) pun sedang mengusung perut.

Rosma isteri kepada Khai pun mengandung empat bulan dan semasa terbabit dalam siri jelajah ABPBH 2008 di Pasir Gudang minggu lalu, dia masih suka bergaya memakai kasut platform. Jaga-jaga dik, jangan sampai membahayakan kandungan cukuplah. Akhir kata, Cik Normah juga yang tak ada rezeki untuk berbadan dua. Reda sajalah.

Berita Harian

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: