Tan Chong Serah Tajaan ABPBH

20 Mar

KERJASAMA...Ang (tiga dari kanan) menyerahkan kereta Nissan <br>Grand Livina dan Nissan Sylphy untuk ABPBH2008 <br>kepada Hishamuddin (empat dari kanan).
KERJASAMA…Ang (tiga dari kanan) menyerahkan kereta Nissan
Grand Livina dan Nissan Sylphy untuk ABPBH2008
kepada Hishamuddin (empat dari kanan).

KUALA LUMPUR: Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCMSB) berbesar hati menaja dua kereta, Nissan Sylphy 2.0L bernilai RM109,000 dan Nissan Grand Living berharga RM94,000 kepada Bintang Paling Popular dan pembaca bertuah sempena kemuncak Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2008 (ABPBH2008) yang akan berlangsung di Arena Of Stars, Genting Highlands, pada 12 April ini.

Majlis penyerahan itu disempurnakan Pengarah Eksekutif ETCMSB, Datuk Dr Ang Bon Beng kepada Ketua Pengarang Kumpulan The New Straits Times Press (M) Berhad (NSTP), Datuk Hishamuddin Aun di ibu pejabatnya di Jalan Ipoh, di sini, semalam.

Hadir sama pada majlis itu Pengerusi Jawatankuasa Induk ABPBH2008 juga pengarang Hiburan Berita Harian (BH), Hanizam Abdullah dan Pengurus Kanan Penajaan Pemasaran NSTP, Wan Rafilin Wan Mohd Noor serta empat finalis ABPBH2008, Rosyam Nor, Saiful Apek, Abby Abadi dan Mila AF.

Ketika ditemui, Ang berkata, pihaknya sudah lama ingin bekerjasama dengan NSTP dan pembabitan dengan ABPBH2008 detik permulaan terbaik buat syarikat pengedaran kereta terulung itu.

 

 

“Kerjasama ini bagus untuk mengukuhkan jenama permotoran. Sejak dipasarkan pada 2008, Grand Livina yang menjadi kegemaran mereka yang berkeluarga dijual 20,000 unit. Manakala tempahan untuk Sylphy yang menjadi pilihan utama kepada mereka memiliki keluarga sederhana mencecah 1,500 sejak enam bulan berada di pasaran.

“Sylphy juga pernah diangkat sebagai model kereta Terbaik Tahunan, tahun lalu. Nissan yang menggabungkan teknologi terkini dan terbaik dapat menterjemahkan prestij ABPBH2008. Sambutan baik terhadap kedua-dua kereta itu mencetuskan idea menyatukan dua jenama ini selari kegemilangan penganjuran ABPBH2008 setiap tahun,” katanya.

Harian Metro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: