Acis Tak Mahu Tumpang Nama Sheila

1 Apr

Teks oleh Ellyna Ali

Walaupun isu Pengetua AF7 telah reda, Acis atau Hasridz Murshim Hassim mengakui sekali lagi bahawa pemilihan Datin Seri Tiara Jacquelina sebagai pengetua Akademi Fantasia Musim 7 (AF7) benar-benar melegakannya.

Kata Acis, setidak-tidaknya, orang ramai yang akan berhenti membuat spekulasi bahawa dia terpilih menjadi pengarah muzik kalau Sheila menjadi pengetuanya.

“Saya benar-benar lega. Semua spekulasi itu telah pun berakhir. Sebelum nama Tiara diumumkan, ramai percaya dan meneka Sheila Majid menjadi pengetua AF7. Terus terang saya tak mahu orang ingat saya dipilih menjadi pengarah muzik kerana Sheila.

“Hanya disebabkan saya suami Sheila, semuanya akan ditawarkan Astro dalam bentuk pakej. Kalau boleh saya mahu diterima sebab saya Acis, bukan sebab saya ‘Acis – suami Sheila Majid’. Sebabnya orang industri tahu saya sudah lama berjuang sejak zaman kumpulan Gersang (bersama Man Bai) lagi.

“Kiranya sudah lebih 20 tahun saya bermain muzik dan saya masih belum puas,” katanya kepada murai.com.my. 

Ditanya apa yang membuatkan dia teruja tentang AF7, Acis berkata dia gembira kerana dapat menyumbangkan  pengalaman bermain muzik secara live.

“Saya terus terima tawaran menjadi pengarah muzik Af7 apabila maklumkan semua peserta kena menyanyi dengan iringan band muzik pada setiap minggu. Memang satu kepuasan saya apabila dapat menggubah semula muzik mengikut kesesuaian persembahan tidak kira showcase, konsert atau pertandingan nyanyian seperti AF. 

“Bagi saya sudah sampai masanya AF membuat transformasi. Janganlah kita terlalu bergantung kepada minus-one kerana untuk menjadi penghibur yang disegani artis kenalah tahu menyanyi dengan iringan band muzik secara live,” katanya.

 

Murai

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: