Rahsia Hari Bahagia

1 Apr

Oleh Nor Akmar Samudin
akmar@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: Selepas lapan tahun memadu kasih, pelakon dan penyanyi, Diana Rafar, 27, dan Zamarul Hisham, 38, yang juga dramatis terkenal dijangka melangsungkan perkahwinan pada awal Mei depan.

Majlis perkahwinan mereka dikatakan mendahului majlis perkahwinan Emelda Rosmela dan Adlin Aman Ramlie serta Darling Ngasri dan pasangannya yang diadakan pada bulan sama.

Khabar perkahwinan pasangan popular itu disampaikan peminat selepas beberapa kali terserempak Diana membelek kain untuk dibuat baju pengantin di Maya Fabrik, Shah Alam.

Menurut sumber, Diana sudah merancang mendapatkan khidmat pereka fesyen terkenal di Shah Alam, Shahril Nordin untuk menempah baju pengantinnya.

 

 

Dia sudah menyerahkan borang pengesahan untuk berkahwin di pejabat agama Shah Alam dan menjalani ujian HIV.

Diana yang agak lama menunggu lamaran Zamarul juga berhasrat mengadakan perkahwinan dalam taman dan sedang mencari lokasi sesuai di Shah Alam.

Keluarga Zamarul pula akan mengadakan majlis sambut menantu di Bangi, Selangor.

Sumber itu berkata, Diana dan Zamarul mendapatkan khidmat Kuzie Catering untuk menyediakan hidangan istimewa pada hari berbahagia mereka.

Malah, wartawan Harian Metro sendiri pernah terserempak Diana berbincang dengan pengusaha katering itu, Raja Rosly Raja Mazlan atau Pak Engku di Wisma PKPS, Persiaran Perbandaran, Shah Alam, baru-baru ini.

Bagaimanapun, ketika ditanya tujuannya ke situ, Diana tidak mengaku akan melangsungkan perkahwinan pada masa terdekat, sebaliknya untuk berbincang mengenai penyediaan makanan pada hari pembukaan Kid Spa yang akan dibuka tidak lama lagi.

Kata Sumber itu, walaupun Diana dan Zamarul dijangka mengikat janji sebagai suami isteri, Mei depan, mereka masih merahsiakannya.

Ini kerana Zamarul dikatakan tidak mahu menghebohkan perkahwinan itu disebabkan enggan menerima penaja mana-mana pihak.

Menurutnya, pelakon itu berpandangan lebih afdal segala perbelanjaan dan keperluan perkahwinan ditanggung sendiri.

Harian Metro cuba menghubungi Diana dan Zamarul untuk mendapatkan pengesahan, tetapi gagal kerana kedua-duanya tidak menjawab panggilan.

Harian Metro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: