Keputusan Representasi Norman Hari Ini

7 Apr

KUALA LUMPUR: Hari ini, Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur akan mendengar keputusan representasi pelakon drama popular, Norman Hakim yang ditangkap khalwat dengan pelakon muda, Memey, sama ada kes itu akan diteruskan atau digugurkan.

Ia berikutan sebelum ini satu representasi dihantar kepada Ketua Pendakwaan Syarie Selangor bagi meminta pertuduhan yang dikenakan terhadap Norman Hakim dan Memey dikaji dan diteliti semula.

Norman atau Mohamed Norhakim Zaidon, 33, dan Memey atau Suhaiza Suhaimi, 21, tidak mengaku atas pertuduhan khalwat sedangkan mereka bukan mahram atau suami isteri di pejabat beralamat 4-1A, Jalan UP 1/2 Taman Ukay Perdana, Hulu Klang, pada jam 3 pagi, 30 Oktober 2008.

Kedua-dua mereka didakwa mengikut Seksyen 29(1)(a) Enakmen Jenayah Selangor 1995 untuk lelaki dan Seksyen 29(1)(b) untuk wanita, yang membawa hukuman penjara sehingga dua tahun atau denda sehingga RM3,000.

 

 

Masing-masing dijamin RM3,000 dengan seorang penjamin hingga kes itu selesai.

Pasangan yang dihambat kontroversi itu sehingga kini tidak pernah membuat sebarang pengakuan mengenai perhubungan mereka, namun keintiman dengan keluarga masing-masing sejak kes itu berlaku, bukan lagi rahsia.

Hadir kali pertama ke mahkamah pada 20 Januari lalu untuk didakwa, kedua-dua pasangan itu berpakaian sedondon rona putih dan sering melemparkan senyuman selain tidak berenggang antara satu sama lain.

Kali kedua, pasangan itu hadir ke mahkamah untuk sebutan semula kes, Memey begitu mesra dengan ibu Norman, Kamariah Kamat, 66, hingga memanggilnya ‘mak’.

Kata Memey, selepas kes khalwat itu, hubungannya dengan Kamariah semakin erat, malah sering mendapatkan nasihat berhubung perjalanan hidupnya termasuk kariernya sebagai pelakon.

Harian Metro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: