Tv9: Segar, Anggun, Kontemporari

12 Apr

Rap
APRIL 2009, genap tiga tahun usia TV9. Walaupun masih baru dalam penyiaran, TV9 berjaya meraih 12 peratus penonton Melayu. Ini satu kejayaan walaupun stesen televisyen terlalu baru di kalangan Media Prima Berhad.

Program siaran kami juga selaras dengan tagline terdahulu, ‘Dekat Di Hati’. Setelah tiga tahun bersiaran, kehadiran kami kini mendapat sambutan baik. Penonton menjadi aset kami yang tak ternilai dan mereka sentiasa di hati kami.

Sejurus itu, sebagai penghargaan kepada penonton setia TV9, kami kini ingin dikenali sebagai stesen TV9 Di Hatiku.

Kini, TV9 tampil dengan wajah lebih segar, anggun dan kontemporari menerusi produksi terbitan sendiri, tempatan dan juga antarabangsa. Hampir 60 peratus program hiburan dan majalah diterbitkan mengikut cita rasa penonton seperti Apa Ke Halnya, Galaksi, Chopp, Hip TV, Studio Nabil, Pondok-Pondok, Hartamania, Siapa Pintar, Kes Syariah, Semanis Kurma, Nasi Lemak Kopi O dan Halaqah.

Kami kini lebih fokus dalam usaha memenuhi selera penonton dan pelanggan. Kandungan program kini disasarkan mengikut tiga kelompok penonton utama iaitu kanak-kanak, remaja dan belia bekerja serta pasangan keluarga muda. Paling utama, penekanan kualiti adalah penting bagi kami berbanding kuantiti.

Sebagai hadiah ulang tahun ketiga ini juga, pelbagai program istimewa disediakan sepanjang April ini seperti Studio Nabil setiap Sabtu jam 8.30 malam dan Galaksi secara langsung setiap Jumaat jam 8.30 malam bersama pengacara, Nadia Shahrul Anuar.

Bagi adik-adik pula, kartun animasi Perman setiap Ahad jam 5.30 petang, menyusul pada jam 6 petang Monster Kids. Upin & Ipin yang mendapat sambutan menggalakkan akan disiarkan selama 90 minit iaitu dari jam 5.30 petang menerusi Upin & Ipin Maraton.

Ceplos, sebuah drama komedi seram, bakal menemui penonton tidak lama lagi dengan barisan pelakon handalan, termasuk Kazaruddin bin Saisi (Ipin), Muhammad Shazrin Sazwan (Ceplos) dan Sharifah Sahirah (Ijah).

Lagenda: Merah Puteh mula disiarkan pada 7 April hingga 11 Mei, jam 8.30 malam. Mengisahkan mengenai dua beradik tiri Izwan Shah yang mesra dipanggil Merah (lakonan Zahiril Adzim) dan Nazlee Shah atau Puteh (Wan Elyas) yang berlainan ibu.

Drama penuh emosi tetapi sarat dengan pengajaran ini pasti memikat hati penonton untuk terus duduk di depan TV sehingga episod terakhir.

 

 

Penonton juga berpeluang mempelajari resipi menarik, ringkas dan berkhasiat menerusi Ole-Ole Chef Zam dan Fimie. Kedua-dua hos dibantu oleh rakan cilik Fimie lingkungan enam hingga 12 tahun dengan resipi spagetti bebola daging, kek coklat, cup cake dan popia keju.

Lebih menarik, sempena ulang tahun ketiga TV9, turut diadakan konsert yang diberi nama Konsert TV9 Di Hatiku berlangsung di Lumut, Perak pada 25 April ini. Artis terkenal yang terbabit adalah Ramli Sarip, Wada, Hakim (Idola Kecil), Fabulous Cat, Elyana, Aizat, Joe Fizzow, kumpulan Hujan, Ikhwan dan ramai lagi bersama hos Nabil, Ikhwan dan Nadia.

Satu lagi hadiah istimewa buat penonton iaitu Peraduan Tonton & Menang Skrin. Peraduan ini diadakan pada setiap penghujung telefilem (Skrin Selasa/ Jumaat/ Sabtu/ Ahad) dan pelbagai hadiah menarik disediakan kepada peserta yang menang.

Untuk mengetahui hadiah menarik, pastikan anda tidak ketinggalan menyaksikan rancangan menarik yang disusun sepanjang April ini.

innity_pub = “c16a5320fa475530d9583c34fd356ef5”;
innity_cat = “NEWS,MALAY”;
innity_zone = “194”;
innity_width = “260”;
innity_height = “230”;

Harian Metro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: