Dengarnya… Drama Anak Betong Bersambung

13 Apr

Oleh Normah Becok

SHEILA Rusly (tengah) bersama pelakon drama Anak Betong.

SETIAP apa juga dugaan daripada Tuhan, pasti ada kemanisan di penghujungnya. Itu yang dirasai penerbit dan pelakon, Sheila Rusly apabila produk terbitan syarikatnya kebelakangan ini menjadi mangsa kecaman dan kritikan daripada banyak pihak.

Cik Normah rasa Sheila kena berfikiran terbuka. Dalam perkara macam ini, memang setiap orang ada pendapatnya masing-masing. Cuma, Sheila janganlah mudah tersinggung dengan setiap kritikan itu. Ini pun cara untuk meningkatkan mutu penerbitan drama yang dibuat oleh Sheila sendiri.

Iyerlah, kalau semuanya hendak pujian saja, lama-kelamaan kita pun tak yang mana satu baik, mana satu buruk. Terbaru Cik Normah dapat tahu, Sheila mendapat tawaran untuk menyambung semula drama bersiri, Anak Betong yang mendapat sambutan hangat ketika ditayangkan TV3, sedikit masa lalu.

Drama itu sebelum ini mendapat banyak kritikan. Sehingga hari ini, Sheila masih berdiam diri. Pernah juga Cik Normah menjolok pertanyaan panas tetapi isteri kepada pengarah, Jinggo ini tetap membisu.

Bagi Cik Normah, apabila drama itu dapat kritikan atau teguran, bermakna orang ramai menonton dan memberi perhatian terhadap drama terbitan Sheila sendiri. Itu paling penting. Maklum balas daripada penonton atau orang ramai penting untuk memperbaiki penerbitan karya seterusnya.

Daripada apa yang Cik Normah dengar, drama bersiri terbaru itu akan menggunakan judul Cucu Betong. Bagaimana jalan ceritanya, tak dapat Cik Normah pastikan. Skrip pun masih pada peringkat pembikinan kerana drama itu hanya akan memulakan penggambaran Jun nanti. Cik Normah dapat tahu, musim terbaru program masakan popular kendaliannya, Ketuk-Ketuk Ramadan juga bakal memulakan penggambaran tidak lama lagi.

Berita Harian

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: