Usah Layan Lelaki Miang

13 Apr

Oleh Muhd Izawan Baharin
izawan@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: Golongan artis yang berstatus janda dinasihatkan supaya pandai menjaga diri dan tidak melayan godaan nakal lelaki kerana ia bukan saja menjejaskan imej mereka malah pandangan umum terhadap ibu tunggal.

Presiden Persatuan Ibu Tunggal Belaian Kasih Kuala Lumpur, Siti Noridah Abdullah, berkata dunia glamor artis dan penampilan mereka yang sentiasa kelihatan jelita walaupun berstatus ibu tunggal memang menjadi perhatian umum.

“Memang tidak boleh dibuat perbandingan dengan ibu tunggal dikalangan masyarakat biasa, namun ada kalanya perbuatan mereka itu boleh memberi tempias negatif, jadi saya harap mereka pandai menjaga diri,” katanya ketika dihubungi semalam.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas muka depan Metro Ahad semalam mengenai tarikan artis berstatus janda yang menjadi buruan gangguan lelaki termasuk kenamaan.

 

 

Antara artis berkenaan ialah Abby Abadi, Rozita Che Wan, Nora Danish, Azharina dan Nurul sehinggakan menimbul cemburu artis wanita lain manakala isteri golongan VIP pula bimbang kalau-kalau suami mereka dirampas.

Abby mengakui hampir ‘dijual’ rakan sendiri yang mengatur pertemuan dengan seorang VIP manakala Rozita sering menerima SMS ingin berkenalan.

Siti Noridah berkata, golongan lelaki termasuk VIP juga tidak wajar dipersalahkan 100 peratus kerana ada kalanya artis yang memulakan ‘gangguan’.

“Kadang-kadang mereka yang melayan dulu menyebabkan golongan lelaki ini seronok kerana menganggap mendapat perhatian artis jelita.

“Tindakan mereka itu menyebabkan orang ramai memandang serong sehinggakan ibu tunggal biasa yang tidak tahu apa-apa pun terkena tempias,” katanya.

Harian Metro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: