TV2 Siarkan Program Realiti Worldstars – Road To Hollywood

18 Apr


MOHD Shafie (enam dari kiri) berbual sesuatu dengan Jehan Miskin, pengacara Worldstars – Road to Hollywood bersama Vanessa Chong.

PROGRAM realiti TV sememangnya menjadi pilihan penonton terutama di kalangan remaja apatah lagi bagi mereka yang sentiasa mengikuti perkembangan industri seni tanah air.

Saban hari khalayak penonton kita dihidangkan dengan bermacam-macam program realiti TV terutama membabitkan bidang nyanyian yang berminat mencungkil bakat sebagai penyanyi.

Begitu pun kini penonton Radio Televisyen Malaysia (RTM) berpeluang menyaksikan satu-satunya program realiti TV terbaru yang menampilkan konsep berbeza berbanding program sama yang sedia ada iaitu Worldstars – Road To Hollywood.

Realitinya Worldstars – Road To Hollywood adalah program yang cuba mencungkil bakat tempatan yang terpendam membabitkan lima kategori sekali gus dalam bidang seni persembahan merangkumi vokal, tarian, lakonan, peragaan dan permainan alat muzik.

Worldstars – Road To Hollywood sudah disiarkan setiap Selasa, sejak 17 Mac lalu, jam 10 malam menerusi TV2 sebanyak 13 episod.

Siarannya menampilkan kemunculan gandingan pengacara pelakon terkenal Jehan Miskin dan Vanessa Chong.

Program Worldstars – Road To Hollywood bermula dengan mengikuti perkembangan dan persiapan pasukan Team Malaysia 2008 dalam pertandingan antarabangsa di Hollywood pada tahun lepas di pertandingan World Championship Of Performing Arts 2008 (WCOPA)

Terdapat empat segmen iaitu segmen pertama mengenai kategori Vokal dan diwakili Noryn Aziz dan Iqwal. Manakala menerusi segmen kedua iaitu peragaan yang diserikan dengan kemunculan dua model terkenal iaitu Tengku Azura dan Zeia.

Kemudiannya program yang disiarkan sepanjang satu jam ini diisi dengan segmen ketiga membabitkan permainan alat muzik yang diwakili oleh pemuzik dari Istana Budaya sebelum menyusul segmen terakhir membabitkan kategori tarian dan diwakili oleh penari hebat dari Istana Budaya.

Program Worldstar-Road to Hollywood dilancarkan secara rasmi pada 10 Februari lalu oleh Menteri Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan pada waktu itu, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal di kompleks Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas).

Untuk mengetahui siapakah peserta yang berjaya melayakkan diri ke peringkat yang seterusnya hingga menuju ke peringkat akhir yang bakal disiarkan pada 12 Mei 2009 kelak, jangan ketinggalan menyaksikan pencarian bakat baru bidang seni ini dengan menonton Worldstars – Road To Hollywood.

Berita Harian

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: