Soseh Soseh: Suki Tuju Taiwan, Hong Kong

28 Apr

Rap
SELEPAS muncul sebagai juara One In A Million musim pertama, nama Suki senyap seketika kerana khabarnya sibuk dengan pelajaran serta membuat rakaman album sulung.

Kurang setahun, Suki membuat kemunculan semula dan kali ini gayanya cukup berbeza. Daripada seorang gadis manis Suki bertukar imej kerana wanita yang sangat ‘hot’ dan ‘daring’. Penampilannya agak seksi dengan badan yang sedikit berisi.

SS juga sempat melayari lagu di dalam album itu dan SS buat kesimpulan album itu antara produk yang bagus. Tinggal lagi SS lihat, agak sukar untuk Suki membina nama seperti bintang program realiti bukan Melayu lain seperti Jaclyn Victor.

Difahamkan, bukan pihak syarikat pengurusannya tidak melakukan promosi, tapi khabarnya Suki ada masalah ‘attitude’ sehingga menyukarkan kerja orang lain. Dia juga berkelaluan sombong dengan pihak media.

Pun begitu, SS dimaklumkan perkara itu sudah dapat diselesaikan. Cerita terbaru yang SS dengar mengenai si cantik manis ini, tidak tahulah betul atau tidak, dia sedang dalam perancangan menghasilkan album Mandarin bagi membolehkannya menembusi pasaran Taiwan dan Hong Kong.

Konsep yang diketengahkan masih pop, tetapi di Malaysia untuk mencari komposer yang arif dalam bahasa Mandarin agak susah jadi Suki khabarnya bakal menjalinkan kerjasama dengan komposer luar.

SS tidak pastilah pula, hal ini diuruskan 8 Unit dan Monkey Bone atau tidak, atau mungkin diuruskan Suki sendiri.

Baguslah macam itu, SS suka kalau artis Malaysia mampu melakar kejayaan di luar negara. Harap-harap apabila pulang nanti, Suki tidak lupa asal-usul dan peminat di negara ini yang menjulang namanya sekali gus mengubah hidupnya daripada budak biasa kini menjadi selebriti terkenal.

 

 

innity_pub = “c16a5320fa475530d9583c34fd356ef5”;
innity_cat = “NEWS,MALAY”;
innity_zone = “194”;
innity_width = “260”;
innity_height = “230”;

Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: