Undi Jangan Tak Undi! Isma & Bunkface

3 Mar

Isma

Isma atau nama sebenarnya Ismaliza Ismail adalah isteri kepada vokalis kumpulan 2 By 2, Zul.

Menyertai Akademi Fantasia musim ketujuh, ibu kepada lima cahaya mata yang dilahirkan pada 21 Mei 1979 hanya mampu berpuas hati di kedudukan tempat kelima. Ketika berentap di AF, adiknya Tomok pula menyertai sebuah lagi pertandingan realiti iaitu One In A Million dan berjaya bergelar juara..

Dia kemudian menyertai sebuah lagi program realiti iaitu Sehati Berdansa. Bagaimanapun Isma hanya mampu berada di peringkat separuh akhir saja.

Sebelum menyertai AF dan Sehati Berdansa, Isma kerap memenuhi undangan persembahan membabitkan Kombo Seni Udara, Tentera Udara Diraja Malaysia dan band Dcity Tops IPK Kuala Lumpur.

Dia mula menyanyi ketika usia 18 tahun dan pernah menimba pengalaman menyanyi selama tiga tahun di Restoran Cerana.

Bunkface

Bunkface dianggotai Paan, 22, Sam, 22, dan Youk, 20. Mereka adalah tiga sahabat yang mengenali satu sama lain sejak di bangku sekolah lagi. Mereka juga tinggal di kawasan yang sama iaitu Taman Sri Andalas, Klang. Kerjaya mereka bermula selepas menyertai Battle of The Band dan Time Blast Off.

Walaupun tewas mereka bertuah apabila pihak Astro menerbitkan klip video lagu Silly Lilly sebaik tersingkir dari Time Blast Off. Sejak itu, nama Bunkface secara perlahan-lahan mencipta populariti dan berjaya menembusi arus perdana muzik.

Antara lagu popular kumpulan ini ialah Situasi, Revolusi, Extravaganza. Malah lagu Situasi ciptaan serta dendangan kumpulan itu berjaya melangkah ke peringkat akhir Anugerah Juara Lagu ke 24.

Menang besar ketika Anugerah Shout! yang dianjurkan oleh 8TV. Kumpulan ini memenangi anugerah utama iaitu The Ultimate Shout! Awards malah mencipta dua lagi kejayaan apabila menggondol anugerah Rockstar dan Break Out.

Berita Harian

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: