Konsert Buka Tirai Kempen Kumpul $1j Tahun Ini

31 Jul

TABUNG Amal Aidilfitri (TAA) mahu mengumpul $1 juta dalam kempen sepanjang tahun ini. Demikian menurut pengerusinya, Encik Mohd Anuar Yusup.

‘TAA sudah menjadi ikon bagi masyarakat Melayu/Islam dan mereka menghargai usaha murni TAA memberi bantuan kepada keluarga susah,’ ujar Encik Anuar, sambil berkata TAA telah mengagihkan lebih $2 juta kepada hampir 17,000 penerima sejak 2006.

Antara usaha TAA bagi kempen tahun ini ialah konsert Sinaran Hati Gemilang, yang diadakan di panggung MediaCorp TV malam ini. Saluran Suria akan menyiarkan secara langsung konsert yang bermula pada 8.30 malam itu.

Naib Presiden Kanan Suria, Encik Suhaimi Jais, berkata: ‘Kami berharap dengan berakhirnya kemelesetan ekonomi, rakyat Singapura, individu dan pertubuhan, akan tampil menyokong usaha murni ini.’

Konsert itu menampilkan pengacara Khairudin Saharom, pemenang Anugerah Skrin 2006, Huda Ali, dan empat individu yang telah mengukir nama dalam bidang budaya dan seni – Encik Iskandar Mirza Ismail, Cik Som Said, Encik Isa Kamari dan Encik Almahdi AlHaj.

Penonton akan dihiburkan dengan persembahan oleh Hady Mirza, Sarah Aqilah, Kunjung Whitaker dan Didicazli serta penyanyi Indonesia, Rossa.

Tiket berharga $19 dan $49 boleh diberi di kedai Home-Fix DIY di IMM, Causeway Point dan Tampines One. Semua hasil penjualan tiket akan disalurkan kepada TAA.

Sementara itu, orang ramai boleh juga menderma kepada TAA melalui talian TAA berikut:

1900-112-9010 bagi derma $10

1900-112-9050 bagi derma $50

Sarah Aqilah

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: