Dua Juara Bergabung Di Malam Muda Mudi

1 Aug

IRAMA Melayu retro yang mengasyikkan jiwa akan mengisi suasana di Taman Warisan Melayu (TWM) pada Sabtu ini apabila dua juara daripada pertandingan Anugerah – Sarah Aqilah dan Rudy Djoharnaen – bergabung dalam persembahan yang diberi nama Malam Muda Mudi.

Walaupun jarak kejuaraan mereka adalah sedekad – Sarah juara Anugerah 2009, sementara Rudy, Juara Anugerah 1999 – gabungan mereka dijangka meninggalkan kenangan manis kerana kemantapan vokal dan keunikan masing-masing. Kedua-duanya akan bertandak dengan irama twist dan a-go-go.

Sarah juga dijangka membawa lagu baru daripada album barunya.

Kedua-dua penyanyi ini akan membuat persembahan dengan iringan tradisional Sri Mahligai.

Mereka akan membawakan lagu-lagu Melayu daripada era ’60-an hingga ’80-an, antaranya seperti Ketipang Payung, Nona Singapura, Bila Larut Malam, Menimbang Rasa dan Getaran Jiwa.

Malam Muda Mudi merupakan kesinambungan kepada acara bulanan Ekspresi Pesta Seni anjuran Yayasan Warisan Melayu dan diselaraskan oleh Media Ads Pte Ltd sebagai sebahagian acara sambutan TWM yang kelima tahun.

Sebelum ini, acara-acara Ekspresi Pesta Seni seperti Malam Keroncong, Malam Dondang Sayang dan Irama Layar Perak telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan daripada penonton.

Acara pada Sabtu ini dianggap istimewa kerana selain hiburan di atas pentas, para penonton juga digalakkan berpakaian retro kasual dan berpeluang memenangi cenderahati istimewa.

Acara dimulakan pada 8 malam dan dibuka percuma kepada orang ramai.

Sarah Aqilah

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: