Razis Yang Lama Hilang

18 Nov

Ditulis oleh Rosli Manah
  
  

Bekas penyanyi Razis Ismail sudah lama tak muncul dalam majlis berbau hiburan. Dia sememangnya mahu meninggalkan terus dunia seni. Razis kini menguruskan perniagaan makanan.

Malah apabila didekati media, Razis yang popular dengan lagu Mawar Bukan Milikku dan Kepulangan itu enggan lagi berbicara pasal dunia seni yang kini bukan lagi dunianya.

 

Kalau ada temu bual dengan pihak media pun, hanyalah bersama rakan wartawan otai yang sama-sama dengannya semasa dia masih aktif menyanyi dulu. Itupun ceritanya lebih menjurus kepada keluarga dan aktivitinya hari ini.

 

Tapi semasa Warner Music, syarikat rakaman yang pernah menaunginya mengadakan majlis pelancaran album Untaian Ilham Estetika Habsah Hassan yang turut memuatkan lagu-lagunya, kelibat Razis kelihatan.

Razis hadir sebagai memberi sokongan kepada album itu dan juga menghormati penulis lirik terkenal yang pernah menaikkan namanya melalui ilham lirik Kepulangan yang masih segar dan diminati sehingga kini walaupun penyanyinya sudah bersara awal sebagai anak seni.

Inilah dia Razis Ismail hari ini. Masih kacak dan cool orangnya.

 

 

 

 

Mangga Online

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: