Hati Saya Untuk Noh – Mizz Nina

29 Nov

Ditulis oleh Nonie
  
  

Setiap wanita dambakan kekasih hati yang romantis dalam melayari kehidupan bahagia bersama. Begitulah juga yang dialami Shazrina Azman atau lebih dikenali sebagai Mizz Nina. Hati berbunga tatkala si kumbang menulis sebuah lagu untuk dirinya lalu dimuatkan dalam album terbaru Hujan.

Walaupun Jauh, lagu yang mengisahkan perbezaan darjat antara pasangan kekasih. Mungkin itulah yang dirasakan Noh ketika ini. Namun bagi Nina, walau apapun kisah yang dicoretkan, apa yang penting hatinya kini hanya untuk Noh.

“Nina rasa special sangat sebab inilah pertama kali ada orang tuliskan lagu untuk Nina. Tak sangka Noh romantik sangat. Dalam lirik itu ada tuliskan ‘siapa yang bertuah memiliki mu, tuan empunya sang bidadari itu’, biar Nina jawabkan, hanya Noh dalam hati Nina, tak ada yang lain.

“Lagu itu mungkin perasaan dia waktu kami baru bersama. Dia fikirkan betulkah semua ini berlaku sebab macam tak mungkin. Namun seiring dengan masa berlalu, kami figure out tak banyak perbezaan seperti yang difikirkan dan jika dulu mungkin jauh, sekarang sudah dekat.

“Serius Nina susah hati bila orang luar perkatakan perkara yang negatif mengenai hubungan kami. Noh juga emosi bila mendengar komen yang tak elok. Namun Nina banyak nasihatkan Noh supaya jangan fikirkan perkara ini lagi dan syukur semuanya berjalan lancar.

“Duit dan harta hanya sementara, bila sudah mati semuanya tak penting lagi,” ujar Nina yang turut hadir memberi sokongan pada majlis pelancaran album terbaru Hujan, Lonely Soldier Boy.

Noh Lega Bapa Nina Terima

Bukan mudah baginya menyesuaikan diri dengan orang kenamaan, lebih-lebih lagi tunangnya adalah anak bongsu kepada Pengerusi Kumpulan AmBank Berhad, Tan Sri Azman Hashim. Bagi Noh walaupun keluarga Nina menyambut baik hubungan mereka, namun perasaan rendah diri tidak dapat disembunyikan.

“Saya ada masalah untuk sesuaikan diri sebab saya hanya budak kampung, Nina anak orang berada. Lagu Walaupun Jauh berkisarkan perbezaan darjat yang terlalu jauh antara saya dan Nina.

“Sebenarnya perkara ini bukan masalah antara keluarga kami, malah bapa dia baik dengan saya dan keluarga dia sangat humble. Cuma orang luar yang banyak bercerita yang tak elok mengenai hubungan kami. Namun itu sebenarnya membuatkan saya lagi semangat untuk tunjukkan kepada keluarga Nina yang musician seperti saya boleh berjaya.

“Dan bagi saya semuanya selesai apabila bapa Nina beri persetujuan untuk kami mengikat tali pertunangan. Cuma baru-baru ni bapa dia tegur fesyen rambut terbaru saya (ketawa),” begitulah luahan hati Noh yang terkenal dengan sifat selambanya.

ManggaOnline lihat Mizz Nina begitu menyokong perjalanan karier Noh dan sanggup bersesak dengan peminat Hujan yang lain semata-mata mahu merakam persembahan kekasih hati di atas pentas.

Walaupun Jauh

Siapa yang bertuah memiliki mu
Tuan empunya sang bidadari itu

Bolehkah aku menyentuh kulitmu itu
Agar ku bisa merasakan syurga seketika waktu

Tiada kata yang dapat ku lafaz kan untuk mu
Biarkan diriku terbang jauh
Ini bukan mimpi walau dalam tidurku ini
Biarkan aku mendekati mu – walaupun jauh

Namun kurasakan memang jauh
Jarak antara kita berdua Tuhan saja yang tahu

FOTO oleh SHAHRIL AZMAN BIN MOHD ZAIN

 

Mangga Online

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: