Ngangkung Kutip RM3.6 Juta

5 Dec

JOYAH pasti saat ini produser David Teo memang tengah senyum panjang dengan kutipan filem Ngangkung yang mencecah RM3.6 juta dalam tempoh enam hari. Hebat sungguh filem keluaran David yang memang pecah panggung tiap-tiap kali masuk panggung.

Walaupun Joyah masih belum berkesempatan nak tonton filem pasal nombor ekor ni, Joyah pasti ramai yang dah ketawa pecah perut dengan gelagat Shaheizy Sam, Angah, Azad Jazmen dan ramai lagi pelakon yang ada dalam filem ini.

Ramai yang memuji filem ini memang lawak. Bila buat filem lawak, orang mesti nak pergi tengok sebab tak ramai orang kita yang nak fikir berat-berat bila masuk panggung. Inilah masanya orang nak redakan tekanan kerja dan macam-macam lagi. Itu alasan yang Joyah selalu dengar.

Pada Joyah tak kisahlah apa sekalipun alasannya, sebab buat filem ni menuntut pengorbanan yang tinggi. Bagi orang bisnes filem merupakan lubuk duit untuk menjana kekayaan. Tapi bagi orang seni filem tempat untuk mengekspresi bakat yang ada di samping memartabatkan filem itu sendiri.

Macam filem 2 Alam juga. Joyah tak pasti apa yang dah jadi. Dengar cerita kutipan filem tak sampai RM1 juta pun. Apa jadi pada produser dia? Terus senyap jual ubat kurus sahaja ke?

Bagi Joyah produser dia banyak duit, boleh buat apa sahaja. Carilah orang yang betul-betul boleh mengarah kalau nak jadi produser yang hebat. Kalau syok sendiri alamatnya tak ke manalah.

Utusan

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: