OneMusic Popularkan Shazroul

16 Dec

Oleh MOHD. IFQDAR ABDUL RAHMAN
ifqdar.rahman@utusan.com.my


Shazroul rebut peluang yang ada.

BIARPUN kehadirannya di persada muzik tanah air kurang mendapat perhatian, namun bakatnya tidak kurang hebatnya jika dibandingkan dengan penyanyi-penyanyi lain yang ada di Malaysia.

Platform Konsert Prelude Akademi Fantasia 4 (AF4) yang menyaksikan penyingkirannya dari AF4 menjadi pentas terbaik bagi Shazroul atau nama sebenarnya Shazroul Fazlie Zahari memulakan langkahnya mencipta nama dalam bidang nyanyian.

Diakui, penyingkirannya empat tahun lalu itu pernah mengecewakannya. Namun, anak didik guru vokal dan penyanyi Hazami itu tidak pernah patah semangat untuk terus menempuhi ranjau bergelar anak seni.

Ketika ditemui pada majlis pelancaran produk terbaru keluaran syarikat telekomunikasi Maxis yang diadakan di Damansara Perdana baru-baru ini, Shazroul bersyukur kerana diberikan banyak ruang untuk mempromosikan produknya.

Sebagai contoh, pelancaran perkhidmatan muzik integrasi OneMusic oleh Maxis memberikannya laluan mempelbagaikan bentuk promosi terhadap sembilan buah lagunya yang diabadikan dalam album sulungnya berjudul Cuma Satu.

Kata pemuda berusia 25 tahun itu, OneMusic merupakan capaian yang mudah dan cepat buat pengguna untuk mendapatkan muzik kegemaran mereka walaupun lagu tersebut bukannya sebuah lagu baru dan terkini.

‘Perkhidmatan ini cukup bagus untuk membantu penyanyi dalam menjana pendapatan mereka. Lebih daripada 30,000 buah lagu disenaraikan dan jumlah itu akan bertambah dari semasa ke semasa.

‘Khidmat muat turun yang disediakan melalui OneMusic bukan sahaja boleh memberi pendapatan sampingan kepada penyanyi bahkan turut memasarkan bakat artis itu sekaligus memberi publisiti kepada mereka.

‘Selain boleh memuat turun lagu-lagu kegemaran mereka dalam bentuk fail MP3 dengan mudah dan cepat, pengguna juga boleh mendapatkan paparan visual dan klip video,” jelas penyanyi tinggi lampai itu.

Sementara itu, albumnya yang dilancarkan setahun lalu adalah bukti kesungguhan Shazroul demi melakar nama sebagai penyanyi.

“Walaupun tiada publisiti, alhamdulillah, rezeki saya dalam bidang ini agak stabil.

“Saya akan terus menyanyi selagi mampu,” katanya.

Bagi peminat muzik pop, lagu-lagu nyanyian Shazroul boleh dibeli secara online di http://www.2ps.com.my selain memesannya menerusi laman sosial Facebook atau pun MySpace miliknya.

Utusan

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: