Raja Farah Terguris Isu Berat Badan Diperbesar

16 Dec

Ditulis oleh Nonie
  
  

Bukan sekali ManggaOnline (MO) dengar orang bercerita mengenai berat badan Raja Farah. Malah isu tersebut diperbesarkan sehingga menutup cerita kerjaya seninya. Malah kerana itu jugalah fitnah dirinya berbadan dua mula menular di alam maya. Terluka dengan kenyataan tersebut, wanita yang baru melangsungkan perkahwinan dengan Megat Bashirun Qhuyum ini berharap bakatnya lebih dipandang berbanding tubuh fizikal.

“Farah akui berat memang naik sekarang namun tak patutlah dijadikan isu semata-mata kerana Farah selebriti. Tak guna juga kalau cantik namun bakat tak kemana.

“Sebenarnya berat Farah mula naik sejak duduk di pulau untuk ambil lesen dive master di Pulau Perhentian dan Lang Tengah. Selepas habis menyelam mesti perut lapar dan tak sedar berat mula naik ketika itu. Berat Farah sudah mula naik sejak awal tahun, namun mengapa bila Farah ambil keputusan untuk berkahwin keluar kenyataan bahawa Farah mengandung. Itu semua tidak benar.

“Suami Farah bagi sokongan dan ajak Farah untuk ke gim dan sauna namun Farah ada masalah untuk bersenam, malas. Tapi suami pandai pujuk dan banyak memberi galakan untuk menurunkan berat badan. Risau sebenarnya dengan penampilan menyebabkan tawaran berlakon semakin kurang namun bila risau, Farah semakin kuat makan. Namun syukur kerana buat masa ini Farah tak ada masalah dengan tawaran.

“Farah boleh terima kritikan dengan hati terbuka asalkan tidak keterlaluan. Tapi timbul gosip yang bertalu-talu mengenai Farah mengandung, memang tak dapat nak terima kerana ia adalah fitnah. Keluarga jauh dan peminat mula pandang serong bila keadaan itu berlaku. Farah ada migrain dan situasi itu menyebabkan kesihatan Farah terganggu,” ujarnya yang sibuk dengan penggambaran Kau Dan Aku.

Mula Bosan Dengan Dunia Seni

Bermula seawal usia 15 tahun, wajah manisnya kerap menghiasi iklan komersial sehinggalah tawaran berlakon mula singgah menjadi sebahagian kerjaya seninya. Namun kini, timbul keinginan di hati ingin menamatkan karier demi menurut jejak suami menetap di Kelantan. Hatinya masih ragu, mungkinkah itu keputusan terbaik dalam hidupnya.

“Mungkin Farah akan slow down dengan lakonan sebab suami telah merancang membuka perniagaan spa di Kota Bahru, Kelantan. Kalau menjadi, mungkin Farah akan berpindah ke sana tahun depan kerana perniagaan suami pun berpusat di sana. Sebenarnya ini adalah permintaan suami agar Farah kurangkan aktiviti seni, namun Farah terpaksa akui belum bersedia sepenuhnya kerana masih banyak yang belum dicapai. Sebagai pelakon, Farah kepingin mendapat pengiktirafan.

“Mungkin tak ada rezeki, cuma kalau dapat ia membakar semangat untuk lakukan yang lebih dalam karier. Namun buat masa sekarang Farah fikirkan tak apalah tak dapat capai apa-apa dalam lakonan. Mungkin Farah akan dapat yang lebih di luar sana.

“Namun sebenarnya, hajat untuk berundur memang ada, namun Farah tak berani buat keputusan drastik begitu. Cuma apabila fikirkan sudah terlampau lama dalam industri, Farah jadi rimas dan bosan. Farah tak kisah tinggalkan dunia glamor, namun sayang untuk tinggalkan lakonan kerana itu minat Farah,” ujarnya merancang mendapatkan anak selepas majlis resepsi awal tahun depan.

FOTO oleh ZAKARIA IDRIS dan NOOR ASREKUZAIREY SALIM

Mangga Online

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: