‘Ada Orang Doakan Kami Kena Badi Bercerai’

20 Dec

SELEPAS 10 minggu berhempas pulas dan berdepan dengan pelbagai cabaran akhirnya, pasangan Razif Abd Rahman, 26, dan isteri, Alia Nadira Ahmad Zuhir, 25, muncul juara rancangan realiti Mari Menari yang disiarkan secara langsung menerusi Astro Ria, malam kelmarin.

Lebih menarik, apabila pasangan berasal dari Ampang, Kuala Lumpur ini bukan saja menerima hadiah berupa sebuah kondominium mewah The Haven di Ipoh, Perak bernilai RM350,000, malah turut dikejutkan penganjur dengan percutian ke Hard Rock Hotel, Bali, Indonesia di samping menjayakan rancangan Trek Selebriti.

Ditemui, sebaik diumumkan pemenang, Razif berkata, dia bersyukur atas kemenangan itu dan berterima kasih atas sokongan diberikan peminat.

“Segala cabaran dan dugaan dilalui akhirnya berbaloi. Banyak perkara yang kami alami sepanjang mengikuti pertandingan ini termasuklah apabila ada pihak yang mendoakan agar badi perceraian dikaitkan dengan rancangan Sehati Berdansa juga akan berlaku kepada kami,” katanya.


Bercerita lanjut, Razif berkata, walaupun ada pihak mendoakan perkara sedemikian, namun mereka tidak patah semangat, sebaliknya menegaskan apabila sudah melangkah mereka akan memberikan yang terbaik.


Katanya, sejak zaman sekolah lagi dia mempunyai prinsip iaitu situasi selalunya akan membentuk diri, jadi apabila berdepan dengan saingan dan cemuhan seperti itu Razif mahupun isterinya akan cuba menyesuaikan keadaan dan bertenang.

Menyentuh mengenai badi yang diperkatakan, kata Razif, yang baru enam bulan mendirikan rumah tangga, dia sebaiknya cuba menenangkan keadaan apabila berdepan suasana tegang apatah lagi cemuhan daripada peminat pesaing.

“Tidak dinafikan, saya ibarat api dan apabila timbul masalah atau tekanan, isteri akan cuba menjadi air. Begitulah sebaliknya.

“Saya akan menerangkan kepada isteri dan selalu memberitahu dirinya agar memberi tumpuan penuh. Apabila tumpuan tidak terganggu pasti kita mampu untuk melaksanakan kerja dengan baik,” katanya.

Sementara itu, Alia tidak menafikan dia bertuah kerana suami banyak memberikan dorongan. Apatah lagi dia seorang yang mudah kalut.

Bercerita lanjut mengenai hadiah dimenangi, pasangan ini meluahkan rasa syukur kerana sebaik mendirikan rumah tangga mereka memang merancang mahu mempunyai kediaman sendiri.

“Selepas berkahwin, kami tidak berkesempatan untuk pergi berbulan madu. Dan apabila pihak penganjur mengumumkan bahawa kami turut memberikan hadiah berupa percutian ke Bali, ia adalah sesuatu yang sangat manis.

“Lebih daripada itu kami memasuki pertandingan ini bagi membuktikan kepada kedua-dua orang tua kami bahawa kami boleh melakukannya.

“Apatah lagi apabila melihat bapa mentua yang bertugas sebagai pemandu lori sering berulang-alik dari Johor ke Pulau Pinang dan setiap ming

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: