Mila ‘jual’ Negara

27 Dec

KEDATANGAN pelancong dari luar negara yang lebih kerap ke Malaysia diharap dapat memberi promosi yang lebih meluas kepada sahabat-handai apabila mereka pulang.

Oleh itu bagi menarik minat pelancong asing terus berkunjung ke sini, pelbagai strategi perlu dilakukan termasuk menambah pelbagai aktiviti agar mereka balik nanti akan membawa sekali kenangan yang indah.

Sehubungan itu baru-baru ini, bertempat di Dewan Tuanku Abdul Rahman, Pusat Pelancongan Malaysia (Matic), Jalan Ampang, Kementerian Pelancongan Malaysia menganjurkan program yang dinamakan Rentak Pelancongan.

Artis jemputan yang menghangatkan persembahan pada program itu, NurSyarmila Jirim (Mila AF) dan Zuhairi Ibrahim yang mana dia juga bertindak selaku pengarah persembahan. Program itu adalah anjuran bersama Matic.


Pengarahnya, Zaitun Mohd Ali berkata, konsep program itu menampilkan persembahan kebudayaan pelbagai bangsa yang bertemakan 1Malaysia.


“Turut disisipkan, persembahan muzik dan tayangan video berlatarkan lokasi menarik di seluruh negara. Ini semua dilakukan untuk memberi pendedahan yang menyeluruh kepada pelancong. Mereka mesti dibekal

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: