Kontroversi Terhangat 2010

31 Dec

MEMANG sukar untuk mengenepikan aspek kontroversi kalau memperkatakan warna-warni dunia hiburan tempatan sepanjang tahun ini.

Lebih daripada itu 2010 boleh dianggap tahun yang penuh dengan kontroversi apabila ada anak seni yang terjebak dengan kes dadah, jenayah, konflik persatuan, kemelut rumah tangga, perceraian dan bermacam lagi.

Walaupun segala-galanya bermula dengan angin gosip, akhirnya perkara yang menjadi khabar angin itu terbukti menjadi berita yang sahih jua apabila insiden itu terpampang dalam media massa.

Antara yang menjadi tumpuan lensa kamera media tempatan adalah Nabil Raja Lawak, Raja Azmi Raja Sulaiman, Johan Raja Lawak, Rita Rudaini, Badrul Muhayat, Saiful Apek, Khaireyll Benjamin Ibrahim (Benjy), Dr Fazley Yaacob, Zizie Ezette, Tom MyStar LG, Fahrin Ahmad, Linda Onn dan Ammar Alfian.


Ikuti sorotan Rap bagi kontroversi terhangat dunia hiburan sepanjang 2010. Dan selamat menyambut Tahun Baru 2011.

Nabil kena saman RM2 juta

AKIBAT mengutuk filem lakonan sendiri, Nabil disaman sebanyak RM2 juta oleh penerbit filem Lu Fikirlah Sendiri The Movie, SDAF Pictures. Namun nasib Juara Raja Lawak musim kedua amat baik kerana saman itu ditarik balik atas pertimbangan pihak terbabit. Tidak cukup dengan cerita saman, hubungan cinta Nabil dengan Irma Hasmie yang putus gara-gara ada orang ketiga.

Belum reda cerita putus cinta, timbul pula kisah gambar Nabil bercium dengan kekasih barunya, Qasha seperti yang disiarkan dalam laman web. Nabil bagaimanapun enggan membuat laporan polis kerana tidak mahu memanjang isu itu.

Raja Azmi Raja Sulaiman masuk lokap!

CERITA hubungan rapat antara Raja Azmi dan jaguh badminton negara, Roslin Hashim sudah lama diperkatakan. Keakraban mereka bagaikan satu keluarga menimbulkan tanggapan negatif orang lain termasuk bekas isteri Roslin, Nurhayati Othman. Akibat mencurigai hubungan Roslin dengan Raja Azmi, keluarga Nurhayati mengekori pasangan itu dan menyerbu mereka yang sedang menjalankan urusan di Hotel Corus, Kuala Lumpur. Terkejut dengan tindakan Norhayati, Roslin serta-merta melafazkan cerai terhadap Nurhayati yang hanya dinikahinya sekadar 28 hari saja. Bertitik tolak daripada itu, Raja Azmi dianggap punca perceraian mereka.

Tidak cukup dengan itu dugaan seterusnya melanda Raja Azmi apabila ditahan

di dalam lokap atas kesalahan kerana gagal hadir sebagai saksi ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bagi perbicaraan satu kes sivil berkaitan penjualan tanah. Namun Raja Azmi menganggap semua ini sebagai takdir dan redha.

Rita Rudaini, Aidil bergolak

KEMELUT rumah tangga Rita Rudaini dan suami

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: